Care sunt componentele unei țigări electronice?

lichid tigara electronica cu nicotina

Care sunt componentele unei tigari electronice?

Cei care mizează pe experiența oferită de țigara electronică, sunt determinați de o serie clară de motive: doresc să renunțe la fumat și caută un instrument de tranziție către abstinență; își doresc experiențe noi, în ceea ce privește fumatul; sunt în căutarea unei alternative mult mai convenabile, din punct de vedere al cheltuielilor.

Țigara electronică este un produs asemănător (din punct de vedere vizual) cu țigările sau pipele clasice, însă funcționează diferite. Procesul de realizare al deja celebrilor aburi (eng. vaping / rom. vapare) nu ar fi posibil fără acțiunea componentelor țigării electronice. Iată care sunt acestea: 

Cum funcționează o țigară electronică?

Aceste dispozitive funcționează pe baza principiului “heat-not-burn”, fapt ce le deosebește de țigările obișnuite. Dacă în cazul aprinderii unei țigări clasice, arderea tutunului stă la baza fumatului, vaparea propriu-zisă se asigură cu ajutorul încălzirii lichidului special (comandă online lichid cu nicotina pentru tigara electronica).

Cele mai multe modele de pe piață conțin următoarele piese:

  • Dispozitivul de încălzire: este o componentă importantă din structura unei țigări electronice, acesta funcționând pe baza unui acumulator reîncărcabil;
  • Cartușul: componentă cu rol de recipient, în care se introduce lichid cu nicotină pentru țigara electronică.
  • Lichidul propriu-zis. Această componentă esențială a țigării electronice poate conține sau nu nicotină, însă pot fi comandate online diferite sortimente de lichid, cu arome diferite: fructe, gumă, băuturi răcoritoare cunoscute, mentă etc .
  • Atomizorul. Componenta dispozitivului ce vaporizează lichidul cu nicotină pentru țigara electronică.

Cum funcționează o țigară electronică?

Elementele de mai sus funcționează ca un sistem unitar, pentru că utilizatorul să se bucure de experiența pe care o poate genera vaparea unei țigări electronice. Așadar, apăsarea unui buton de pe suprafața țigării electronice activează dispozitivul de încălzire, cu rol direct asupra temperaturii lichidului din cartuș.

Atunci când lichidul cu nicotină pentru țigara electronică s-a încălzit, atomizorul vaporizează această soluție din cartuș (rezervor). Astfel, aburii produși prin vaporizare sunt parțial inhalați, parțial evaporați în aer. La baza acestui proces stă o sursă de încărcare, fie pe bază de acumulatori reîncărcabili, fie pe bază de încărcare USB.

De ce să vapezi în locul fumatului clasic?

O serie de avantaje ale vapatului, pe care nimeni nu le poate nega, stau la baza alegerii pe care o fac din ce în ce mai mulți fumători de țigări clasice:

  • Datorită procesului de tip “heat-not-burn”, lipsa monoxidului de carbon (generat prin arderea tutunului clasic) determină lipsa mirosului de țigară. De altfel, poți alege un lichid pentru țigara electronică în diferite arome, pentru a emana în spațiul în care vapezi un miros mult mai plăcut, comparativ cu cel de țigară obișnuită.
  • Pe baza aceluiași motiv despre care am discutat puțin mai sus – lipsa monoxidului de carbon – țigările electronice pot fi utilizate și în spații închise. Ne sunt binecunoscute restricțiile impuse de autorități, ca urmare a tragediei de la Colectiv, privind fumatul în spații publice închise. O țigară electronică te scutește de drumurile până în afara barului / restaurantului, de câte ori vrei să te bucuri de acest capriciu.
  • Țigările electronice te pot ajuta să renunți la fumat. Motivul este cât se poate de simplu de înțeles: există pe piață modele ce îți permit să dozezi pe niveluri nicotina inhalată. Astfel, odată cu trecerea timpului, poți reduce semnificativ nivelul de nicotină din lichidul pentru țigara electronică, până ajungi la un produs cu 0% nicotină.

Dacă te-ai hotărât că vrei să faci trecerea de la țigările obișnuite la cele electronice, poți achiziționa online un kit complet, ce conține: dispozitivul propriu-zis, cartușul pentru lichid, atomizorul. Alături de acesta, mai poți comanda online lichid pentru țigara electonică, fie cu nicotină, fie fără, dar și cu arome deosebite, mult mai plăcute decât mirosul unei țigări aprinse.